Editia a doua a Tiriac Trophy, 2018, a avut loc in zilele de 15 si 16 decembrie la Patinoarul Tiriac-Telekom Arena. Peste 200 de sportivi juniori s-au intalnit pe gheata in cadrul celor 56 de meciuri de hochei disputate la categoriile de varsta U6, U8 si U10.

Festivitatea de premiere care a marcat finalul competitiei a beneficiat de prezenta lui Alexandru Tiriac, nepotul domnului Ion Tiriac, in calitate de reprezentant al Fundatiei ce ii poarta numele, care a felicitat personal copiii de varsta similara din echipele de hochei prezente in concurs si a tinut sa ii incurajeze in activitatea sportiva derulata.

”Pentru al doilea an consecutiv, suntem mandri de faptul ca am avut ocazia sa organizam o noua editie a competitiei Tiriac Trophy. Au fost doua zile pline, pe parcursul carora am simtit energia si bucuria de a juca transmise de copiii din echipele de hochei participante in fiecare minut de meci petrecut pe gheata. Ii felicit pe toti pentru ambitie si perseverenta. Totodata, doresc sa adresez cele mai calde multumiri Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, care a fost din nou alaturi de Fundatia Tiriac pentru organizarea Tiriac Trophy. Impreuna, am reusit sa le asiguram micilor sportivi conditii optime de participare in cadrul competitiei. Nu in ultimul rand, le multumesc partenerilor nostri Telekom, Dedeman, Skoda, Allianz-Tiriac si Simona Halep, care fac posibila performanta sportiva a copiilor din echipele sustinute de catre Fundatia Tiriac, prezente in cadrul competitiei Tiriac Trophy”, a declarat Eduard Pana, Director Sportiv al Patinoarului Tiriac – Telekom Arena.

”Federatia Romana de Hochei pe Gheata s-a alaturat cu bucurie celei de-a doua editii a competitiei Tiriac Trophy. Este o competitie asteptata de cluburile de hochei juniori din Romania, gazduita intr-o locatie sportiva ce ofera conditii de joc la nivelul standardelor internationale. Anul acesta, am adus la Patinoarul Tiriac-Telekom Arena echipele cluburilor Corona Brasov, Husky Bucuresti, Olimpia Ploiesti, Steaua Rangers, Tigers Braila, Triumf Bucuresti si Viitorul Hocheist, lista participantilor fiind completata de echipele rezidente ale patinoarului. Copiii au beneficiat de o experienta importanta in formarea lor sportiva si ii felicit pentru participare”, a declarat Alexandru Halauca, Presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata.

Sambata, 15 decembrie, Tiriac Trophy 2018 a luat startul cu meciurile disputate de echipele de hochei la categoriile de varsta U6 si U8: Corona Brasov, Husky 6, Husky 8, Steaua Rangers, Tigers Braila, Viitorul –Olimpia si echipele sprijinite de Fundatia Tiriac: Dedeman, Simona Halep, Skoda si Telekom.

Duminica, 16 decembrie, a fost randul copiilor din echipele de hochei la categoria de varsta U10, Allianz-Tiriac, Corona Brasov, Husky, Steaua Rangers, Tigers Braila 1, Tigers Braila 2, Triumf si Viitorul – Olimpia sa isi demonstreze performantele sportive in cadrul meciurilor sustinte pe gheata Patinoarului Tiriac-Telekom Arena.

Competitia Tiriac Trophy 2018 a fost organizata de Fundatia Tiriac in parteneriat cu Federatia Romana de Hochei pe Gheata. Comparativ cu editia anterioara, competitia de anul acesta a beneficiat de un cadru extins: doua zile de meciuri, de trei ori mai multi sportivi, un numar de echipe participante peste dublul celor de la editia din 2017 si trei categorii de varsta.

Programul ambelor zile de competitie s-a desfasurat in intervalul orar 10.00 – 17.00, fiind incheiat cu festivitatile de premiere oficiate de reprezentantii Federatiei Romane de Hochei pe Gheata si ai Fundatiei Tiriac, carora li s-au alaturat reprezentanti ai companiilor Telekom si Allianz-Tiriac.