„Sarbatorim un parcurs frumos din existenta Tiriac Collection. Primii cinci ani au insumat multe motive de bucurie atat pentru mine, ca fondator al colectiei, cat si pentru cei care au vizitat galeria in tot acest timp. Am vazut impreuna colectia crescand de la 60 de modele initial introduse in galerie, la peste 170 de exemplare, care pot fi admirate la momentul actual. De la un an la altul, tot mai multi iubitori de masini, adulti si copii, au trecut pragul Tiriac Collection si au avut parte de o experienta unica in peisajul auto local si international. Gandul cu care am pornit la drum cand am infiintat Tiriac Collection ramane, in continuare, motorul care tine in miscare acest proiect de suflet: bucuria de a impartasi cu publicul larg pasiunea pentru masini deosebite, care inspira prin forta, eleganta si excelenta”, a declarat domnul Ion Tiriac in cadrul evenimentului aniversar.

Alaturi de domnul Ion Tiriac, la eveniment au fost prezenti invitati speciali din lumea sportului, business si auto, prieteni si, in egala masura, admiratori ai frumusetii si elegantei masinilor de colectie. Totodata, utilizatorii aplicatiei mobile Tiriac Collection au avut ocazia sa vizualizeze evenimentul aniversar prin intermediul unei transmisiuni de tip live-streaming, disponibila in cadrul Tiriac Collection Mobile App. O prezenta inedita in calitate de oaspeti ai evenimentului a fost aceea a unui grup de copii cu varste similare galeriei, invitati cu ocazia aniversarii celor cinci ani de existenta Tiriac Collection intr-un tur special al galeriei, alaturi de domnul Ion Tiriac.

Invitatii, deopotriva cei prezenti la galerie, dar si virtual, in cadrul transmisiiunii live din aplicatia mobila, au parcurs o calatorie fascinanta de-a lungul istoriei Tiriac Collection, de la inaugurarea din 2013 si pana in prezent:

– peste 170 de modele istorice si actuale, apartinand celor mai prestigioase marci ale producatorilor de masini la nivel mondial, ce insumeaza mai mult de 30.000 de cai putere, gazduite in spatiul cu o suprafata de 4300 de metri patrati al galeriei.
– o echipa de specialisti dedicata, care asigura functionarea sau restaurarea modelelor din colectie, mentinandu-le in stare permanenta de functionare.
– aproximativ 80.000 de vizitatori care au trecut pragul galeriei din 2013 si pana in prezent.
exemplare de masini exceptionale, apartinand unor nume sonore asociate de-a lungul timpului marilor case regale, lumii artistice si sportive sau premiate in cadrul unor prestigioase concursuri de eleganta la nivel mondial.
singura colectie privata din lume, in cadrul careia sunt reunite modelele Rolls Royce Phantom I-VII.

Toate acestea sunt reperele notabile, ce definesc primii cinci ani din existenta Tiriac Collection, o colectie de masini unica, a carei istorie continua, dezvaluind publicului larg noi capitole din povestea sa fascinanta despre forta si excelenta.

”Intotdeauna m-a fascinat aceasta relatie intre om si miscare, in special masina si motocicleta. Cand ai o pasiune si gasesti mijloacele de a o pune in practica, este important sa o duci intr-o zona vizibila si sa incerci sa o distribui catre cat mai multi oameni. De aceea, astazi stam in fata acestor exponate”, a declarat domnul Ion Tiriac.