Fundaţia Olimpică Română şi Allianz-Ţiriac Asigurări au dat startul ediției cu numărul șapte a programului Bursele de performanţă Allianz-Ţiriac. Astfel, 30 de tineri sportivi cu rezultate excepționale, dar care întâmpină dificultăți financiare în pregătirea pentru performanță, vor beneficia de o bursă lunară în perioada aprilie 2022 – martie 2023.

„În spatele oricărei medalii sau competiții câștigate este întotdeauna un efort imens. Vorbim de timp investit, disciplină, sacrificiu, dar și susținere financiară. Prin parteneriatul cu Fundația Olimpică Română, Allianz-Țiriac investește în tinerii talentați și ambițiosi cărora încercăm să le luăm o parte din obstacolele care le stau în drumul către performanță. A fi alături de ei este pentru noi o responsabilitate pe termen lung și o mândrie. De peste 28 de ani investim în performanță și într-un viitor mai bun, iar lumea sportului este o întotdeauna o inspirație pentru noi”, a declarat Virgil Șoncutean, CEO al Allianz-Țiriac.

De la lansarea programului, în 2015, până în prezent, 160 burse de performanță au fost acordate de Allianz-Țiriac și Fundaţia Olimpică Română. Cu ajutorul sumelor acordate, tinerii sportivi au putut să-și susțină o parte din cheltuielile cu echipamentul și deplasările la competițiile sportive.

Consider că performanţa trebuie să fie legată de voinţă, dedicare și talent. Din acest motiv, bursele acordate prin proiectul Fundaţiei Olimpice Române în parteneriat cu Allianz-Țiriac înlătură criteriul financiar pentru sportivii care ne-au dovedit în multiple ocazii că locul lor este pe teren, în competiţie. Le suntem alături pentru a susţine sportul și performanţa, iar ei ne răsplătesc, la rândul lor, prin determinare și rezultatele echipei pe care astfel o alcătuim. Invităm mediul privat să se alăture acestui tip de acţiuni prin sprijinirea entităţilor și fundaţiilor locale cu ale căror valori și activităţi se identifică. Scopul este acela de a readuce sportul și performanţa la nivelul și statutul pe care l-au înregistrat în trecut în România. Reamintesc că fără sport nu putem avea o societate sănătoasă, ne pierdem din identitate și ratăm ocazii care ne pot insufla bucurie și mândrie naţională” a declarat Ion Alexandru Țiriac, Președinte al Fundaţiei Olimpice Române.

În perioada derulării programului, tinerii susținuți de Allianz-Țiriac au reușit să obțină 414 medalii de aur, 296 medalii de argint, 163 medalii de bronz și au stabilit 22 recorduri naționale.