Selectia de initiere in patinaj „Ilie Nastase” a adus sambata, 13 octombrie, la Patinoarul Tiriac – Telekom Arena, peste 150 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani, dornici sa faca primii pasi pe gheata in cadrul cursurilor gratuite de initiere in patinaj oferite de Fundatia Tiriac.

”Ma bucur sa sustin un eveniment care incurajeaza dezvoltarea armonioasa a copiilor prin practicarea sportului, cu atat mai mult cu cat evenimentul a beneficiat de atat de mare interes in randul parintilor si celor mici prezenti astazi in numar mare la selectie. Patinajul este o disciplina sportiva placuta, dar si complexa si formatoare, ce poate transforma energia copiilor in ambitie, disciplina si poate forma un stil de viata sanatos”, a declarat domnul Ilie Nastase, Presedinte Onorific al Fundatiei Tiriac, in cadrul selectiei ce ii poarta numele, gazduita sambata de Patinoarul Tiriac-Telekom Arena.

„Numarul mare de copii pe care i-am vazut astazi la Patinoarul Tiriac-Telekom Arena imi da incredere ca avem o baza importanta pentru viitoarele talente ale sportului pe gheata din Romania. Prin aceasta selectie, copiii care isi doresc sa invete sa patineze vor beneficia de cursurile gratuite de initiere in patinaj organizate de Fundatia Tiriac. Mai departe, prin disciplina si perseverenta, acesti copii au sansa sa avanseze catre echipele de hochei sustinte de Fundatie: Telekom, Skoda, Dedeman, Allianz-Tiriac si Simona Halep sau in programele de patinaj artistic pe care le incurajam”, a declarat domnul Ion Tiriac, prezent la Selectia de initiere in patinaj „Ilie Nastase”.

Selectia organizata in data de 13 octombrie a.c. a avut drept principal obiectiv identificarea copiilor cu inclinatii si interes pentru practicarea patinajului si integrarea acestora in programul pentru cursuri gratuite de initiere in sportul pe gheata, oferite la Patinoarul Tiriac-Telekom Arena de catre Fundatia Tiriac.

Pe parcusul celor trei ore ale selectiei, copiii au intrat pe gheata in serii, incepand  cu grupele mici, cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani, urmate de grupele aferente varstelor de 6 – 7 ani. Echipamentul copiilor, format din patine, casti de protectie si aparatori, a fost pus la dispozitie de catre Patinoarul Tiriac-Telekom Arena.

Selectia a fost coordonata si evaluata de catre echipa de anternori de la Patinoarul Tiriac-Telekom Arena, sub ghidajul domnului Eduard Pana, Directorul Sportiv al Fundatiei Tiriac

Ulterior selectiei, cursurile gratuite de initiere in patinaj vor demara la data de 15 octombrie 2018 si se vor desfasura saptamanal, de luni pana vineri, in intervalele orare 13:00 – 14:00 , respectiv 14:00 – 15:00.