Peste 80 de copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 7 ani au participat sambata, 29 februarie 2020, la selectia pentru cursurile gratuite de initiere in patinaj, organizata de Fundatia Tiriac in cadrul Patinoarului Tiriac-Telekom Arena. Scopul evenimentului a fost identificarea copiilor cu inclinatii si interes pentru practicarea sporturilor pe gheata si includerea acestora in cadrul cursurilor gratuite de initiere in patinaj.

Primii care au intrat pe gheata au fost cei mai mici participanti, respectiv copiii intre 3 si 5 ani, care pe langa faptul ca au fost entuziasmati de primul contact cu gheata, s-au aratat nerabdatori de practicarea patinajului. Ulterior, copiii din grupa aferenta varstelor de 6 si 7 ani au demonstrat ca merita sa fie admisi in cadrul cursurilor.

“Eu stiu sigur ca acesti copilasi care sunt acum pe gheata vor in echipa de hochei a Romaniei de peste zece ani de zile. Daca vor fi suta la suta din acest patinoar – nu cred, si sper ca nu, pentru ca si celelalte patinoare din tara sa formeze superstaruri la hochei. Sper ca incet-incet, cu ajutorul acestor copii, sa ne intoarcem la fosta noastra valoare, la hochei”, a declarat domnul Ion Tiriac in cadrul evenimentului.

Selectia a fost evaluata de echipa de antrenori ai patinoarului: Danut Gigi Popovici, Ion Dimache si George Justinian, impreuna cu Eduard Pana, Directorul Sportiv al Patinoarului Tiriac – Telekom Arena, cat si de instructorii Dinu Diana si Ivascu Laurian.

Participantii admisi in cadrul cursurilor de selectie in patinaj vor incepe antrenamentele din 2 martie. Acestea se vor desfasura saptamanal, de luni pana vineri, in intervalele orare 13:00-14:00 si 14:00-15:00. Ulterior, cei mai talentati copii vor fi inclusi in echipele de hochei sustinute de Fundatia Tiriac, cu ajutorul sponsorilor: Telekom, Dedeman, Skoda, Allianz-Tiriac si Simona Halep.

In cadrul programului de selectie toti copiii au intrat pe gheata cu echipament de protectie format din patine, aparatori si casca de protectie.